Nerdespillene sine nerdespill

Paradox Studio for begynnere

gamesParadox Studio er en internasjonal bedrift med en hovedbase i Sverige. Her lages det fremragende strategispill, av den ekstra nerdete typen, og de slår an relativt stort over hele verden. De nyere strategispillene støtter alle at mange spillere kommer sammen over nettet, og bryner seg på hverandre. Etter de første spillene i de mange seriene som er blitt startet av Paradox, er det blitt en mengde oppfølgere som det blir satt stor pris på.

Den grunnleggende oppskriften for Paradox sine spille

Alle spillene i Paradox-serien utspiller seg med jordkloden som hovedkart. Her foregår mesteparten av spillet, men finhetene styres over en mengde små menyer, som representerer ministerier eller overordnede funksjoner. Det som beveger seg på kartet er figurer som representerer militærenheter, så vel som landegrensene, som en direkte følge av dette.

Begynnelsen på oppturen

Det første spillet som virkelig fikk anerkjennelse var Victoria, et spill som skulle simulere storpolitikken i Victoriatiden. Dette spillet la mønstret for alt annet som skulle følge fra Paradox, og det er blitt en del spill. Victoria ble i sin tid belønnet med en økonomi-pris fordi det simulerte økonomiske systemet var så godt laget. Selv hevdet produsentene at deres system var alt for enkelt, og at økonomi ikke fungerte på dette viset. Spillet ble likevel en hit, og la grunnen for en oppskrift for spillbygging som selskapet har holdt seg til.

Spillene i Paradox-rekken dekker forskjellige perioder, og regelverkene forandres fra spill til spill, selv om grunnprinsippene er relativt like.

Om man skaffer seg rekken, kan man uansett spille, fra middelalderen, og nesten frem til vår moderne tid. -En spillgang som kan ta flere måneder, også om man treffer medspillerne flere ganger i uken. Rekkefølgen begynner med Medieval Feudal Knights, som går frem til Europa Universalis, som dekker høymiddelalderen, så Victoria med Napoleon og hans felttog. Deretter kan man bytter over til Hearts of Iron, og spille frem til 1965.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *